Ik zoek een arts
Zoek op naam
Zoek op omgeving
Zoek op vakrichtingen
Zoek op werkgroepen

Zwitserland besluit om o.a. homeopathie in het basispakket op te nemen

14-08-2017


De ECHAMP (Europese organisatie voor homeopathische en antroposofische geneesmiddelen) bericht dat Zwitserland na een proefperiode van 5 jaar besloten heeft om per 1 augustus 2017 vier alternatieve geneeswijzen in het basispakket op te nemen. Die 5 jaar waren bedoeld om vast te stellen of deze methoden wetenschappelijk voldoende onderbouwd konden worden. En dat bleek derhalve ruim voldoende voor de homeopathie, antroposofie, chinese kruidengeneeskunde en traditionele fytotherapie. Dit kan als een doorbraak en voorbeeld gezien worden voor de westerse medische wereld.

Door naar actueel nieuws
Door naar nieuws voor artsen
Terug naar startpagina

Kwaliteitseisen Avig

AVIG artsen die registerlid zijn, werken volgens strikte eisen op het gebied van kwaliteit, opleiding, klachtregeling en tuchtrecht. De KNMG- gedragsregels voor artsen zijn onderdeel van het AVIG-kwaliteitsreglement. 

Consulten van AVIG artsen komen in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekeraars als dit vermeld is in de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering (klik hier). Registerleden van AVIG zijn artsen of tandartsen met een vermelding in het BIG-register. Daarnaast hebben zij een opleiding gevolgd aan één van de door AVIG geaccrediteerde opleidingsinstituten of een aantoonbaar vergelijkbare opleiding.

Lees meer

Veelgestelde vragen