Welkom op het patiëntendeel van AVIG

Ik ben op zoek naar een arts voor integrale geneeskunde: klik dan op 'zoeken arts' of 'zoeken omgeving'.

Op deze site vindt u artsen, werkzaam in Nederland, die integrale geneeskunde toepassen. Klik op 'zoeken arts' voor het vinden van een arts. Wilt u zoeken op de achternaam.

De behandeling is allereerst gericht op herstel van gezondheid door het ondersteunen en stimuleren van het zelfherstellend vermogen en het wegnemen, dan wel verminderen van oorzakelijke, ziekmakende factoren. Doel van een behandeling is het bevorderen van duurzame gezondheid.

Binnen AVIG vindt u verschillende vakrichtingen en werkgroepen

Te kiezen valt tussen artsen die zich toegelegd hebben op biofysische geneeskunde, homeopathische geneeskunde, natuurgeneeskunde, acupunctuur en geneeskunde volgens de neuraal-en regulatietherapie. Er zijn ook biologische tandartsen aangesloten bij AVIG. Onder 'zoeken info' en 'werkgroepen' vindt u artsen die kundig zijn in specifieke ziektebeelden en de integrale behandeling daarvan.

Nieuwsgierig geworden? Worden de consulten vergoed?

Bij 'Zoeken Info' kunt u meer lezen over vakgroepen en werkgroepen. Of de artsenconsulten in aanmerking komen voor vergoeding leest u in de aanvullende polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar en onder het kopje zorgverzekeraars.

Integrale Geneeskunde, kennis over gezondheid, ziekte en zelfherstel

Integrale geneeskunde wil voor de patiënt het beste uit de geneeskunde in zich verenigen. Integrale geneeskunde staat voor de vanzelfsprekende integratie van alle kennis over gezondheid en ziekte met als doel het zelfherstellend vermogen te stimuleren zover het kan en ziekte te bestrijden als het nodig is.

 

Inloggen Avig leden
Inloggegevens vergeten?
Wachtwoord vergeten
Inloggen?
Twitter
Ik zoek een arts
Zoek op naam
Zoek op omgeving
Zoek op vakrichtingen
Zoek op werkgroepen

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Actueel nieuws

Actueel nieuws categorie
 1. voorzitter AVIG

  Op de Nationale Gezondheidsbeurs 2017 is de voorzitter van de AVIG geïnterviewd: https://youtu.be/xXilt2Mc6fc     Meer lezen
 2. Shiatsu therapie

  Onlangs zijn in de European Journal of Integrative Medicine de resultaten gepubliceerd van de effecten van shiatsu behandelingen... Meer lezen
 3. Benader de niet-reguliere geneeskunde ook serieus

  Opiniestuk in Trouw van  Kees Hellingman − 29/08/16   De Vereniging tegen de Kwakzalverij blijft ageren tegen... Meer lezen

Ik zoek informatie over

Ik zoek informatie over

Worden behandelingen vergoed?

 1.  

   

Informatie patiëntenverenigingen

Informatie patiëntenverenigingen

Kwaliteitseisen Avig

AVIG artsen die registerlid zijn, werken volgens strikte eisen op het gebied van kwaliteit, opleiding, klachtregeling en tuchtrecht. De KNMG- gedragsregels voor artsen zijn onderdeel van het AVIG-kwaliteitsreglement. 

Consulten van AVIG artsen komen in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekeraars als dit vermeld is in de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering (klik hier). Registerleden van AVIG zijn artsen of tandartsen met een vermelding in het BIG-register. Daarnaast hebben zij een opleiding gevolgd aan één van de door AVIG geaccrediteerde opleidingsinstituten of een aantoonbaar vergelijkbare opleiding.

Lees meer

Veelgestelde vragen