Opleiding Arts neuraal- en regulatietherapie

Neuraal- en regulatietherapie (hierna te noemen neuraaltherapie) is een systeemregulerende behandelmethode, waarbij gewerkt wordt met injecties van kleine hoeveelheden van een locaalanestheticum op welgekozen lokalisaties, ter beïnvloeding van het autonome zenuwstelsel. De basis is de grotendeels al bestaande kennis van (neuro)anatomie, (neuro)fysiologie en pathologie. De toegevoegde waarde is de toepassing van deze kennis vanuit een systeemregulerend denkniveau op de functie van het zenuwstelsel en de regulerende eigenschappen van de extracellulaire matrix. Neuraaltherapie is vaak geïndiceerd voor het oplossen van chronische ziekte, wanneer het herstelproces m.b.v. andere conventionele of complementaire methoden geblokkeerd is.

Neuraaltherapie kan als monotherapie, maar ook in combinatie met conventionele en andere complementaire behandelmethoden worden toegepast voor een breed scala van klachten, zowel door artsen als door tandartsen. De methode is goed in de huisartspraktijk in te passen.

Bij het publiek is integrale geneeskunde nog altijd onverminderd populair. Vanuit de politiek, de ziektekostenverzekeringen en de conventionele geneeskunde wordt echter al jaren een ontmoedigingsbeleid gevoerd. Mede hierdoor is er onder artsen voor integrale geneeskunde een krimp.

De Stichting Opleidingen Neuraaltherapie en Bio-energetische Tandheelkunde Nederland SONN-BT  organiseert  opleiding en nascholing  voor artsen en tandartsen http://www.sonn-bt.nl/

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is er ruim voldoende aanbod. Veel informatie over opleidingen in Duitsland vindt u via www.IGNH.de onder tabblad “Ausbildung” en ook de DGfAN biedt veel goede opleidingen. Deze vindt u via  www.DGfAN.de onder het tabblad ‘neuraltherapie’.

Informatie over het opleidingsprogramma 2016 van de DGfAN vindt u onder deze drie links:

http://www.dgfan.de/neuraltherapie/ausbildungsumfang

http://www.dgfan.de/kurse/neuraltherapie

http://www.dgfan.de/kurse/neuraltherapie/masterkurse

 

Artsen van de Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie willen belangstellende collega’s graag te woord staan en u advies geven over een opleidingstraject in deze landen. Voor namen en adressen klikt u hier.

 

Inloggen Avig leden
Inloggegevens vergeten?
Wachtwoord vergeten
Inloggen?

Lid worden?

Dit zijn de voordelen:

  • intercollegiale uitwisseling
  • belangenbehartiging
Ik word lid